Museumpromotion
Menü
Produkte
Der Shop im Heeres- und Militärhistorischen Museum (Brüssel)
Anmelden
Français
Nederlands
English
Deutsch
Bücher - Armee
Uniformen und Ausrüstung
Wappen - Dekorationen
Hiebwaffen
Leichte Waffen
Schwere Bewaffnung
Panzer und Fahrzeuge
Festung / Garnison
Elite-Truppen
Geheimdienste
Luftfahrt
Marine
Reiseführer und Karten
Museumsproduktionen
Bücher - Geschichte
Allgemeine
→
Vor Napoleon
→
Napoleonische Zeit
→
1816-1913
→
1914-1918
→
Zwischen den Kriegen
→
1939-1945
→
Nach 1945
Belgische Monarchie
Belgische Armee
Geschichte Belgiens
Lokales Belgien
Belgien / Kongo
Roman
Modellbau und...
Historische Figuren
Spiele
Modellbausatz
Miniaturen
Marine - Sonstiges
Modellbau DA VINCI
SLUBAN (Spielzeug - Bausteinen)
Zeitschriften
LOS! hs
Militaria Belgica
Patrimoine russe
RSN (Napoleon)
Tank Museum News
Warship
WAR HERITAGE INSTITUTE
Kinder
Geschichte
Das Meer
Aktivitäten Kinder
Comicstrips
Historische Comics
Historische Fiktion
Andere Comics
Sabaton
Sabaton
Startseite
Impressum
Kundenservice
Inhaltübersicht
Kontakt
Warenkorb
Allgemeine Nutzungsbedingungen (ANB)
Allgemeine Verkaufsbedingungen (AVB)
Datenschutzerklärung und cookies
Inhaltübersicht
Kontakt
Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de M
Klicken Sie auf die Lupe, um den Zoom zu sehen
Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de M
Reference :
OC14-10-ML
Vollständiger Titel : Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de Marne.
Hoe voedsel de loop van de Eerste Wereldoorlog bepaalde.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dit boek vertelt over het belang van voedsel tijdens de Eerste Wereldoorlog. De dagelijkse struggle for life van soldaten en burgers om eten te vinden had verstrekkende gevolgen voor het verloop van de oorlog.
Een originele invalshoek is dat de auteur zijn pogingen beschrijft zelf te ondervinden hoe het was actief te zijn in de strijd. Zo neemt hij deel aan een re-enactment en werkt hij als souschef in een nagebouwde veldkeuken. Bovendien brengt hij een aantal koude, eenzame en vooral hongerige dagen en nachten in een gerestaureerde Duitse loopgraaf door.
De historische gebeurtenissen, gezien vanuit het standpunt van de drie belangrijkste landen die strijd leverden aan Westfront (Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland), worden behendig verweven met citaten uit dagboeken, handleidingen en getuigenissen.
De focus van het verhaal blijft sterk gericht op voedsel, of eerder het gebrek eraan, en alles wat ermee te maken heeft: productie, distributie, bereiding en ontvangst. Authentieke recepten uit de veldkeukens van de soldaten en van de gewone burgers worden toegevoegd.
In deze herziene en uitgebreide druk een nieuwe hoofdstuk over de voedselvoorziening in België: over de rap slinkende voedselvoorraden en een landbouwsector achter prikkeldraad.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Autoren : Rick Blom
Sprache : NIEDERLÄNDISCH
Herausgeber : Just Publishers
Sammlung:
Erscheinungsdatum : 2021
Genre : Historisch
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gewicht : 510 g
Abmessungen (Breite / Höhe / Dicke) : 15 x 23 x 2,8 cm
Anzahl der Seiten : 288
Softcover
EAN : 9789089754943
ISBN :
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neues Buch
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Produkte zur Verfügung : 2
Neues Buch
https://www.museumpromotion.be/Champagne-in-Sarajevo-meelsoep-aan-de-M-gbaaaaJpa.asp
2025-12-31
22.50
22,50
€
Erstellen Sie einen Online-Shop